Friday, June 13, 2008

Woohoo!

Jag har stickat klart något! Jepp, jag hann bli klar till sommarfesten, knappar och band inhandlades på eftermiddagen och sattes i en timme innan vi gick. Fick även fästa fem trådar jag förträngt. Men nu är den klar och både jag och mottagaren är nöjda. Festen var trevlig förutom att alla västsveriges knott craschade partyt. Ser ut som ett barnsjukdomsoffer idag. Prickig.

Mönster: Peacock av Sarah Hatton ur The Rowan Story Book of Little Knits
Garn: Rowan 4-ply Cotton
Stickor: #2,5
Påbörjad: 080310
Avslutad: 080612

Det har tagit sin lilla tid att färdigställa den här, det finns flera orsaker till det: jag är inte superduper förtjust att sticka i bomull, särskilt inte är det blir så tätt och lite stumt som i den här (Stickningen blir stum alltså, inte plagget som är mjukt och fint.); Den rekomenderade stickan var 3,25. Jag fick gå ner till 2,5 för att ens komma i närheten av stickfastheten. 2,5 är ok att sticka sockar med. Inte kläder.

Det är ganska mycket ren slätstickning som tråkar ut en luststyrd själ som jag. För att inte tala om alla trådar som ska fästas. Så jag har tagit det i etapper och nu när den är färdig har jag snart glömt att det var lite tråkigt och är bara jättenöjd med tröjan (koftan, toppen... eller vad man nu kan kalla den.)

En fråga: hur fäster ni trådar? Jag har ingen vettig strategi för det. Hur mycket behöver man behöver man fästa ner en tråd? Någon som har fiffiga råd?

5 comments:

Eva i Halmstad said...

Den var riktigt söt, och tösen med.
Ha en go helg på dej.
Eva.

Tvärslå said...

Jättesött.

Bland garnnystan och sytråd said...

Sååå söt den blev. Som en liten karamell. Förstår att du förträngt det jobbiga.
Monica

Maria said...

Åhh, den är ju supersöt! Det är min favoritmodell ur boken och jag blir supersugen att sticka den nu när jag ser hur fin din blev.

Bibblostick said...

Trådfästningstips från en gammal syfröken. Använd en spetsig nål, stoppnål eller broderinål, och fäst in garnet genom trådarna så att de liksom hugger in i varandra.